Saba Blommor - Om oss

Det är alltid tid för blommor, det är bara säsonger och sorter som varierar.

Vi erbjuder ett brett sortiment av blommor; snittblommor, krukväxter, utplanteringsväxter som följer årets olika säsonger. Vårt sortiment består av blommor från hela världen, men en stor del av sortimentet är svenskodlat och vi prioriterar blommor från våra lokala odlare. Vid årets alla högtider finns ett attraktivt sortiment av grupper och arrangemang.

Blommor för hälsan

Visst har vi väl alltid vetat att vi mår bra av att ha krukväxter runt omkring oss i våra hem och på våra arbetsplatser? Förutom att de är vackra att titta på, så mår vi bra av att ha något att pyssla om och vårda. Vi visar vår omtanke om nära och kära genom att ge dem blommor. Nu har även forskarna upptäckt att våra vanligaste krukväxter har förmågan att rena vår inomhusmiljö från skadliga ämnen. De fungerar även som luftfuktare, vilket behövs i våra moderna torra inomhusmiljöer och dessutom syresätter krukväxterna luften vi andas!

Här får du en lista på de allra bästa luftrenarna:

Fredslilja –  är elegant och passar överallt.
Gerbera - färgsprakande skönhet.
Dracaena – är lättskött och finns i många varianter.
Chrysanthemum – vardagsvacker.  
Benjaminfikus – skapar en grön och ombonad miljö.
Murgröna – kan formas eller växa vilt, lika snyggt oavsett.

Ovanstående sorter är bara några exempel, de flesta krukväxter fungerar som luftrenare men då måste de vara dammfria; så duscha eller torka av bladen på dina krukväxter då och då!

 

Inspiration

Blommor och gröna växter är positiva för vårt sinne och humör; vackra blommor ger oss härlig energi och luften blir fräschare av gröna växter.

Förgyll ditt hem, ge bort till en god vän eller njut av dem ute i natur och trädgård. Välj dina egna favoriter bland sorter och färger, eller inspireras av de senaste trenderna.

Skönt och grönt för täppan - Victoria Skoglund

Skönt och grönt för täppan - Victoria Skoglund

Victoria Skoglund driver Zetas Finsmakares Trädgård utanför Stockholm. I bloggen får man följa hennes spännande trädgårdsliv och ta del av hennes bästa göran idéer.

Hon som talar med blommor

Hon som talar med blommor

Carolins gröna värld - trevliga tips och en massa inspiration!

SabaDirekt

På SabaDirekt kan du som kund hos Saba beställa artiklar, se tidigare lagda beställningar, titta på din inköpsstatistik samt söka information i vår produktkatalog